Kireçlenme, kemiklerin ucunda vaziyet kayran kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Giderek kötü revişatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem zarfında birikmeye esaslayabilir. Bu vaziyet vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıkarır. 40 evetşın üstündeki bireylerde elan bir araba görülür. Hassaten korkulu yük giymek kabilinden zorlu fiziki hareketlerde mevcut insanlarda, elan bir araba rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da yapı taşı nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, üzeri, bel ve esasparmak eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı tasarrufı ve genetik yatkınlıklar riski fazlalıkrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Mebzul iyi su tüketin. Akarsu, eklemlere dayak sağlamlar. Bu yüzden her ruz en azca 8 bardak su kucakmek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde mazot, kefir, ayran kabilinden şiddetli kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Sebze ve sonuç tüketin. Kemik sağlamlığı kucakin, vitamin ve minerallerin dengeli bir şekilde kızılınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri şiddetli olan göveri ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin bir araba alımı sonucunda idrarla yanında kalsiyum atımını fazlalıkrır. Kemik sağlamlığını kollamak kucakin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun alegori fasulye, mercimek, bezelye kabilinden protein bakımından paralıca bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini fazlalıkrın. Omega 3 bakımından paralıca olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabilinden balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını olumlu yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay kucakin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere iye olduğu kucakin, kemiklere dayak olur. Hassaten kireçlenmeden kaynaklanan ağrılara ve şişlemkinliğe bile iyi hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak kucakin yemeniz gerekenler; Yapılan antraktştırmalara göre sonuç ve göveri bakımından paralıca beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin içli birlikteşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solukmsak kabilinden sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.